ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ
Όσοι με παρακολουθείτε και στο CooKika, σίγουρα ξέρετε ότι μου αρέσει να πειραματίζομαι με υλικά και συνταγές. Προσπαθώ να βρίσκω πάντα την πιο υγιεινή εκδοχή σε γεύσεις που μου αρέσουν.
Μετά την γέννηση της Αλκμήνης και ειδικά τους τελευταίους μήνες που πλέον δεν έχουμε περιορισμούς στα τρόφιμα, ψάχνομαι όλο και περισσότερο. Έτσι κατέληξα σε αυτή τη συνταγή που σας δίνω σήμερα!
Τα ρεβίθια δεν τα έτρωγα ποτέ όταν ήμουν μικρή. Και δεν ήμουν η μόνη. Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν τα τρώνε κι εδώ σας έχω την λύση!
Άλειμμα, τύπου merenda, με λίγα και άκρως θρεπτικά και υγιεινά υλικά. Ρεβίθια, φουντούκια, χαρουπάλευρο και χουρμάδες. Ναι ναι, καλά διαβάσατε...
Αυτό που με έχει ενθουσιάσει, πέρα από την υπέροχη γεύση, είναι ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε πάρα πολλές παρασκευές. Ήδη με βάση τη μερέντα έφτιαξα μπισκότα (θα σας δείξω φωτογραφίες με συνταγή σύντομα). Επίσης μπορεί να μπει σαν επικάλυψη σε τούρτες και σαν γέμιση σε μπισκότα.
Και το βασικότερο, κανείς μα κανείς δε θα καταλάβει ότι τρώει ρεβίθια!! Οπότε δοκιμάστε τη και αφήστε τα παιδιά σας να την ευχαριστηθούν.
Εάν δεν έχετε χαρουπάλευρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κακάο αλλά ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα των χουρμάδων καθώς είναι πιο πικρό στη γεύση. Επίσης εάν δεν σας αρέσουν οι χουρμάδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα γάλακτος.
Θρεπτική Μερέντα
Υλικά:
1 κούπα ρεβίθια βρασμένα
1 κούπα φουντούκια ψημένα
4 βασιλικούς χουρμάδες
1/2 κούπα χαρουπάλευρο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 κούπας γάλα ζωικό ή φυτικό
Εκτέλεση:
Στον επεξεργαστή τροφίμων ή το μούλτι, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα σχεδόν λείο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο γάλα εάν είναι "στεγνό" το μείγμα μας.
Διατηρούμε σε γυάλινο μπολ στο ψυγείο για 4-5 μέρες.
Καλή απόλαυση!
2 comments
Καλησπέρα πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Η αλήθεια είναι ότι τα ρεβίθια κάπως μου κάθονται .... Θα τη δοκιμάσω ωστόσο και ελπίζω να μας αρέσει. Τα ρεβίθια πόση ώρα τα βράζουμε ;να είναι σαν λιωμένα ή να κρατάνε λιγάκι; ευχαριστώ πολύ και θα σου στείλω εντυπώσεις .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Τα ρεβίθια πρέπει να είναι καλά βρασμένα αλλά όχι λιωμένα! Δοκίμασε την, είμαι σίγουρη ότι δεν θα καταλάβεις τη γεύση τους και θα ενθουσιαστείς!
ΔιαγραφήΕίναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!