ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΘΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ | LILAC LEMONADE RECIPE
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια δροσιστική λεμονάδα, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι διακριτικά αρωματισμένη από τα άνθη πασχαλιάς. Είναι σαν να έχεις όλη την άνοιξη σε ένα ποτήρι, έτοιμη να την πιεις!
Αυτήν την λεμονάδα την έκανα για πρώτη φορά φέτος και την απολαύσαμε μετά από ένα μεγάλο περίπατο που ακολούθησε το πασχαλινό τραπέζι. Ήταν πραγματικά αυτό που ακριβώς χρειαζόμασταν, μια δόση άνοιξης μέσα σε κάθε μας γουλιά! Κάτι μου λέει πως θα αποτελέσει μέρος των πασχαλινών μας παραδόσεων... Μια λεμονάδα με άρωμα πασχαλιάς!
Τώρα που οι πασχαλιές είναι στα φόρτε τους μπορείτε να φτιάξετε ένα σιρόπι ανθών πασχαλιάς. Χρησιμοποιήστε το για να δώσετε μια ανοιξιάτικη πινελιά σε κάθε κοκτέιλ ή αφέψημά σας. Πάμε όμως να φτιάξουμε μαζί την αρωματική μας λεμονάδα;
Lilac Lemonade
Υλικά:
περίπου 50 γρ. άνθη πασχαλιάς
500 ml νερό
βιολογική ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο (όχι την πολύ σκούρη)
10 μεγάλα λεμόνια
σόδα (προαιρετικά)
νερό
Εκτέλεση
Αρχικά, θα χρειαστεί να διαλέξετε ένα φυτό το οποίο γνωρίζετε καλά πως δεν ψεκάζεται. Τα άνθη πρέπει να είναι στεγνά, για αυτό διαλέξτε μια καλή μέρα για να τα συλλέξετε. Πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί καθώς κόβετε τα κλαδιά, καθώς η πασχαλιά είναι αγαπημένη των μελισσών! Ξεχωρίστε τα λουλούδια απομακρύνοντας τα υπόλοιπα μέρη του φυτού. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει το νερό και όταν γίνει αυτό, απομακρύνετε από τη φωτιά και βουτήξτε τα άνθη της πασχαλιάς μέσα. Τα αφήνετε μέσα στο καυτό νερό για 15' περίπου. Στραγγίστε για να αφαιρέσετε τα άνθη και ζυγίστε το νερό. Προσθέστε το βάρος του νερού σε ζάχαρη και αφήστε το μίγμα να σιγοβράζει για ένα δεκάλεπτο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφού το σιρόπι κρυώσει το αδειάστε το σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφού το σιρόπι κρυώσει το αδειάστε το σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
Στη συνέχεια, στήψτε τα λεμόνια. Προσθέστε επιπλέον νερό ή σόδα στη λεμονάδα σας. Εγώ έβαλα λίγο παραπάνω ποσότητα νερού σε σχέση με το χυμό βγήκε από τα λεμόνια μου. Αυτό είναι προσωπική προτίμηση, ανάλογα με το πόσο ξινή θέλετε τη λεμονάδα σας. Για το τέλος, προσθέστε όσο σιρόπι πασχαλιάς θέλετε στη λεμονάδα σας. Εγώ έβαλα 12 κουταλιές της σούπας σε όλο το μπουκάλι. Ωστόσο, το σιρόπι θα μπορούσατε να το σερβίρετε ξεχωριστά για να προσθέτει ο καθένας στο ποτήρι του όσο θέλει. Αυτό ήταν! Καλή σας απόλαυση!
~Μ
Υ.Γ: Αν αναρωτιέστε ακόμα αν τα άνθη της πασχαλιάς είναι βρώσιμα, πρέπει να σας πω ότι είναι και μάλιστα είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες. Ωστόσο, όπως με όλα τα φυτικά σιρόπια, πρέπει να καταναλώνεται με σύνεση. Επιπλέον, καθώς τα άνθη της πασχαλιάς είναι γνωστά για την αντιπηκτική τους δράση δεν είναι κατάλληλα για όλους.
0 comments
Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!