Η εποχή της φράουλας οδεύει προς το τέλος της, τώρα όμως είναι πιο ζουμερές, νόστιμες και ιδανικές για πολλές παρασκευές!
Αυτό το κέικ αξίζει να το δοκιμάσετε, είναι τόσο αρωματικό, υγρό και φραουλένιο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Αρωματικό κέικ λεμονιού με ανοιξιάτικη επικάλυψη φράουλας
Υλικά:
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3/4 κούπας ζάχαρη καρύδας
2 κουταλιές σούπας μέλι
3 αυγά
1 κούπα γάλα
χυμό από μισό λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια αλεύρι ντίνκελ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουτ. γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
6 φράουλες
1 κουτ. σούπας μέλι
200 γρ. τυρί κρέμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε το γάλα με τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε μέχρι να "κόψει".
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας και το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ ή το εξάρτημα φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα το γάλα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε σόδα, baking powder, αλάτι και άλευρα και τα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα με τα υγρά ίσα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ ή στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 35' περίπου λεπτά.
Όσο το κέικ ψήνεται ετοιμάζουμε την σάλτσα φράουλας. Αρχικά καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι. Αδειάζουμε τον πουρέ σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η επικάλυψη!
Αφού το κέικ έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, απλώνουμε την επικάλυψη φράουλας σε ολόκληρη την επιφάνεια και διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες.
Διατηρείστε το στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Υ.Γ. Η συνταγή είναι από το food blog μου , CooKika
~A
0 comments
Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!